3e film Trialoog Yalom’s Cure

Wanneer:
11 april 2016 @ 13:30 – 22:00
2016-04-11T13:30:00+02:00
2016-04-11T22:00:00+02:00
Waar:
De Voorhof
Kerkstraat 64
5061 EK Oisterwijk
Nederland
Kosten:
5,- euro incl. koffie/thee
Contact:
Metgezel in Zingeving
013-5286188

Trialoog-filmvoorstelling.

Derde film: Yalom’s Cure op maandag 11 april

Levenskunst voor wie goed oud wil worden

Verschillende samenwerkende organisaties zoals KBO-Oisterwijk en Seniorenverenging 50 Plus-Moergestel behartigen en (h)erkennen hoe boeiend het kan zijn om bewust de levensfase van het ouder worden in te gaan, ook al kent deze fase naast haar rijkdom ook haar moeilijkheden en ongemakken. De werkgroep “Levenskunst voor wie goed oud wil worden” bestaat vijf jaar en vertoont in het voorjaar drie speciale voor dit thema gekozen filmvoorstellingen. Na het succes van Into the Wild en Brassed Off wordt Yalom’s Cure vertoond. De filmopname zijn meer dan een ‘gewone’ biografie: het is een existentiële reis samen met Dr. Yalom door de vele lagen van de menselijke geest. Net zoals in de vele boeken die hij schreef, deelt hij hier zijn fundamentele inzichten en wijsheid. Elke film wordt vertoond in een matinee- en/of avondvoorstelling. Na elke voorstelling is er zoals gewoonte een nabespreking in dialoogvorm met kleine groepjes onder leiding van deskundige gespreksleiders.

Het verhaal: In deze documentaire film uit 2014 geeft Yalom niet alleen inzicht in zijn ideeën, maar leren we ook zijn persoon kennen. Hij is al 60 jaar getrouwd met Marilyn. Ze hebben moeilijke tijden doorstaan, maar slagen er in van elkaar te houden en elkaar te respecteren. Yalom schreef een aantal psychotherapeutische standaardwerken en verwierf grote bekendheid bij een breed publiek met zijn romans Nietzsches Tranen, De Therapeut en De Schopenhauer-kuur. Het leven is kort, en wij maken het onszelf soms niet makkelijker. We willen zoveel. We verlangen zoveel. Yalom wil mensen helpen te leren om te leven…en lief te hebben. Wat een mooie dagelijkse opdracht ongeacht onze leeftijd. Deze film is geselecteerd op het filmfestival van Locarno. Vervolg op het witte scherm. WELKOM

 

PRAKTISCHE INFO:

De voorstelling gaat door in: De Voorhof, Kerkstraat 64, Oisterwijk. Entree: € 5,- ( Welkomstdrankje en AH-lekkernij inbegrepen) Aanvang middagvoorstelling: 14.00 uur Aanvang avondvoorstelling: 19.30 uur. Zaal open 30 minuten vooraf. Reserveren vooraf niet nodig. Het initiatief krijgt de steun van de Gemeente Oisterwijk.

Meer info: www.metgezelinzingeving.com ofwel Tel.nr: 013/5286188