Corona : van zorgzame betrokkenheid naar geruststelling…

Wanneer:
6 juli 2020 @ 09:27 – 10 juli 2020 @ 10:27
2020-07-06T09:27:00+02:00
2020-07-10T10:27:00+02:00
Waar:
Rustpunt
Burgstraat Gent
Contact:
Jan Daem
0613416942
Corona : van zorgzame betrokkenheid naar geruststelling... @ Rustpunt

 

 

 

 

 

 

De activiteiten van de Metgezel in Zingeving komen heel langzaam weer op gang. Een eerste aanbod is de vijfdaagse vakantiebezinning in Rustpunt/Gent van maandag 6 juli t.e.m vrijdag 10 juli.
Graag delen wij de eerste primaire veiligheidsmaatregelen die wij gezamenlijk met het bezinningscentrum Rustpunt hebben genomen.

Rustpunt beschikt over een mooie rustige ruime tuin waar elke deelnemer zeeeee..r gemakkelijk de 1,5 m afstand in stilte, rust en bezinning  kan bewaren en persoonlijk bewaken…

Elke deelnemer beschikt over een individuele kamer, waarin alle persoonlijke sanitaire voorzieningen aanwezig zijn. Evenals individuele wasgelegenheid.

De werkruimte waar de ontmoetingen doorgaan is groot genoeg om de afstand van 1,5 m te respecteren met maximaal 12 deelnemers en twee begeleiders. Deze ruimte is voorzien om deze goed en ruim te kunnen luchten na elke sessie.

De maaltijden kunnen doorgaan in de nieuwe eetplaats waar elke deelnemer aan een eigen tafeltje kan zitten met de nodige afstand. Het eten kunnen we opdienen op dienbladen met daarop al het nodige. Denk aan de dienbladen in zelfbedieningsrestaurant waar ook alles op 1 plateau ligt.

Het personeel kan aan elke deelnemer een dienblad met de maaltijd bezorgen. Zo hoeven de mensen niet zelf  de voedingswaren/kommen enz. aan te raken. Na de maaltijden kan elk zijn eigen dienblad afruimen.

Voor het personeel zullen mondmaskers en  handschoenen voorzien worden.

Er is voldoende desinfecterend gel aanwezig voor de handen telkens wanneer men de werkruimte en eetplaats binnenkomt.

 

Vanaf heden tot vrijdag 3 juli laten ons nog toe om uitbreiding en verfijning te maken van bovenstaande maatregelen in gemeenschappelijkheid met de Metgezel in Zingeving en Rustpunt. Wij werken volledig conform de richtlijnen die wij van de overheid ontvangen.

 

Naast deze maatregelen is iedere deelnemer ook zelf verantwoordelijk voor de algehele algemene maatregelen te treffen.

Was vaak je handen met water en zeep.

Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.

Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg in een gesloten vuilisbak.

Schud geen handen. Geef geen hand, kus of knuffel.

Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.

Het dragen van een mondmasker, sjaal of bandana zijn volgens individuele behoefte om anderen te beschermen mogelijk.

Ben je ziek?

  • Blijf thuis als je een of meer van deze klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).
  • Heb je ook koorts (temperatuur boven de 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als je 24 uur lang geen klachten hebt, mag je weer naar buiten.

Ben je tussen de 65 a 70 jaar of ouder of heb je een kwetsbare gezondheid?

  • Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om voorlopig nog even mogelijk thuis te blijven. Let extra op bij mensen die gevoelig zijn voor het virus.
  • Mensen met diabetes of problemen met hart, longen of nieren
  • Mensen die gevoelig zijn voor infecties

 

Weet en besef dat iedere deelnemer persoonlijk verantwoordelijk is voor zijn/haar beslissing om deel te nemen aan deze vijfdaagse bezinning.

 

Voor meer informatie schroom niet en neem contact met ons via mail :  info@metgezelinzingeving.com

ofwel

Het Rustpunt