DRIE Nachtelijke Dialoogtafels: Abdij Koningshoeven/Tilburg

Wanneer:
31 oktober 2019 @ 04:00 – 09:00
2019-10-31T04:00:00+01:00
2019-10-31T09:00:00+01:00
Waar:
Abdij Koningshoeven
Eindhovenseweg 3
5056 RP Berkel-Enschot
Kosten:
Gratis
Contact:
Metgezel in Zingeving
06/13416942
DRIE Nachtelijke Dialoogtafels: Abdij Koningshoeven/Tilburg @ Abdij Koningshoeven

 

 

DANKBAARHEID

Mansukh Patel beschrijft in zijn vele boeken hoe je het leven beter kunt begrijpen en hoe je tegenslag kunt gebruiken om jezelf te ontwikkelen. Met betrekking tot het thema dankbaarheid schrijft Patel :

“De meeste mensen staan er niet bij stil dat dankbaarheid de eenvoudigste en natuurlijkste weg naar succes is. Het ligt zo voor de hand dat het veel mensen ontgaat. Hoe dankbaar ben je voor wat het leven je heeft gegeven? Als je in staat bent om al je gedachten te baseren op dankbaarheid, ga je altijd opgewekt door het leven. Opgewektheid geeft je de innerlijke vreugde die je ook ziet bij kinderen. Als je in staat bent om vanuit dankbaarheid te leven, ga je anders kijken naar je negatieve ervaringen. Je bent in staat om zelfs in het negatieve iets positiefs te ervaren.

Het uiten van je dankbaarheid geeft een positieve reactie. Leer eenvoudige dingen te waarderen, zoals de zang van een vogel, de kleur van herfstbladeren en het veranderen van de seizoenen. Wees dankbaar voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Wees dankbaar voor de mensen om je heen en voor het voedsel dat je in leven houdt. Oefen je geest om alles te waarderen, waardoor je in staat bent om ook dankbaar te zijn voor minder prettige ervaringen. Dit geeft een verrijking in je leven die je eerder niet voor mogelijk had gehouden.

Succes is volledig afhankelijk van je levenshouding. Als je uitgaat van dankbaarheid stelt iedere situatie je in staat om het beste te zien. Door je te oefenen in dankbaarheid wordt alles wat je doet positief. Dit geeft je vertrouwen in je eigen mogelijkheden. Geef jezelf de gelegenheid om aan te sluiten bij een dialoogtafel en te beseffen hoeveel er is om dankbaar voor te zijn. \

Welkom bij een van de 3 tafels georganiseerd door de Metgezel in Zingeving waarbij wij ervan uitgaan dat dankbaarheid een van de krachtigste hefbomen zijn voor een meer welbevinden. Het vergroot je innerlijke veer-Kracht, waardoor je moeilijke momenten met meer hoop en moed tegemoet kunt treden.

Met DANK aan Abt Bernardus en de gehele broedergemeenschap voor de gastvrije ontvangst.

Praktische informatie:

Waar ?  Abdij van Koningshoeven/Tilburg

Wanneer ?  Donderdag 31 oktober.  Verzamelen van deelnemers tegen uiterlijk 04.15 uur /Afsluiten ongeveer tussen 08.30 a 09.00 uur

Wij bieden drie tafels aan onder deskundige leiding van drie professionele gespreksleiders. ( max. 8 deelnemers /tafel)

Na afloop mogelijkheid tot deelname aan de Lauden (ochtendgebed). Aansluitend daaraan krijgen we een heerlijk ontbijt aangeboden.

 

Aanmelden VERPLICHT via CONTACT op website

www.metgezelinzingeving.com    KLIK HIER

ofwel

Jan Daem 06/13416942

BELANGRIJK:

Bij aanmelding is het noodzakelijk om persoonlijk Tel.nr  ofwel /GSM -nummer erbij te vermelden, aanvullend of u aanwezig zal zijn bij het ontbijt.

UITERSTE INSCHRIJFDATA : MAANDAG 28 oktober 

 

HEEL GRAAG BEVELEN WIJ OOK AAN EEN BEZOEKJE TE BRENGEN OP DE WEBSITE van :
OISTERWIJK IN DIALOOG
Klik hier

Voor meer informatie richt een schrijven via e-mail: info@oisterwijkdialoog.nl
en/of telefonisch 06-43436426 (Yvette van Kempen).