Trialoogfilm: 3de film Retour en Bourgogne

Wanneer:
22 maart 2018 @ 14:00 – 22:00
2018-03-22T14:00:00+01:00
2018-03-22T22:00:00+01:00
Waar:
De Voorhof
Kerkstraat 64
5061 EK Oisterwijk
Nederland
Kosten:
- 4,00 Euro
Contact:
Metgezel in Zingeving
06/13416942

Derde film: Donderdag 22 maart 2018

Na ons zesde werkjaar trialoog-filmvoorstelling met als centraal thema “Verzoening met het leven” brengen wij voor 2018 als thema centraal:

De Liefde

Liefde betekent diepe acceptatie van en genegenheid – of toewijding – voor een ander.
We kennen de romantische liefde. Het is goed daarbij onderscheid te maken tussen verliefdheid en liefde. We kennen de liefde van ouders voor hun kinderen, de liefde van de grootouders voor hun kleinkinderen, de liefde voor vrienden en tussen familieleden, de naastenliefde enz… Liefde kun je ook voelen voor veel andere zaken. Liefde voor de ander staat haaks op de liefde voor het ‘dikke ik’, dat in onze samenleving wel eens lijkt te domineren…en ons niet samenbrengt om verdraagzaam onder elkaar en met elkaar goed oud te worden.

Vijf samenwerkende organisaties uit Oisterwijk behartigen en (h)erkennen hoe boeiend het kan zijn om bewust de levensfase van het ouder worden in te gaan, ook al kent deze fase naast haar rijkdom ook haar moeilijkheden en ongemakken.

Welkom bezoeker wij weten dat wij met deze thematiek ons op een glibberig pad begeven, maar wij blijven zoeken naar: De levenskunst voor wie goed oud wil worden. Vergeef het ons als organisatie indien de themakeuze niet overeenkomt met jouw keuze.
Sorry maar wij vragen vriendelijk: verzoen U met onze keuze… !

3de film: Retour en Bourgogne (2017)
Ce qui nous lie… Wat ons verbindt.

Regisseur: Cédric Klapisch

Retour en Bourgogne is feitelijk een coming-ofagedrama met volwassenen waarbij de regisseur zijn personages laat zoeken naar hun eigen plekje, zonder daar grote dramatische wendingen tegenaan te gooien. Het decor is een prachtig Frans landschap gefilmd door alle seizoenen heen. De film schetst een liefdevol portret tussen de broers Jean (Pio Marmaï ) Jérémie (François Civil ) en zus Juliette (Ana Girardot).
Een geraffineerde feelgoodfilm over familie verhoudingen, over daarvan loskomen en er liefdevol mee verbonden blijven. (Speelduur: 113 min.)

Het verhaal: 

De drie hoofdrolspelers beheren met passie de wijngaard van de familie, maar ondertussen zoeken ze naar hun eigen weg in het leven. De oudste broer Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek. Hij wilde de wereld ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. De drie worden daarbij gedwongen keuzes te maken over hun toekomst. We volgen een jaar lang het ritme van de seizoenen, die in het teken staan van de wijn.  De ambachtelijke wijnbouw heeft hun liefde…… maar de liefdesverbinding is veel sterker. Vervolg op het witte doek…

* Deze film wordt vertoond in middagvoorstelling ( aanvang 14.00 uur)  en avondvoorstelling ( aanvang 19.30 uur)

Zaal open 30 minuten vooraf. Reserven niet nodig.

Na elke filmvoorstelling is er zoals gewoonte een nabespreking in dialoogvorm met kleine groepjes onder leiding van deskundige gespreksleiders.

Trailer: Klik hier

 

De Trialoogfilmvoorstelling is een initiatief van de Metgezel in Zingeving:

Werkgroep “De levenskunst voor wie goed oud wil worden” 

Wordt mede mogelijk gemaakt met steun van:

Gemeente Oisterwijk

Albert Heijn Oisterwijk

Indigo Brabant

Senioren Vereniging Oisterwijk

Seniorenvereniging 50+ Moergestel

 

 

Het geheim van de liefde.

Theateravond: VRIJDAG 13 April om 19.30 uur

Kaartenverkoop:

*  Rechtstreeks via website Tiliander   Klik hier

en bij de plaatselijke verkooppunten in Oisterwijk/ Moergestel en Tilburg.

* Boekhandel Oisterwijk, Dorpsstraat 2, 5061 EJ Oisterwijk, Tel. 013-52 17 197

  •  Novy het warenhuis van Moergestel en omstreken!  Rootven 10, 5066 AW Moergestel. Tel: 013-5131889
  • Abdijwinkel Koningshoeven, Eindhovenseweg 3, 5056 RP Tilburg.
    (Houd rekening met de openingstijden winter jan. t/m maart:  Ma. gesloten/ di t/m vr. van 13.30 – 17.00 uur, zondag 15.00 -16.45 uur)