Trialoogfilm 9de editie. 1ste film : The King’s Speech ( 2010)

Wanneer:
2 maart 2020 @ 14:00 – 22:30
2020-03-02T14:00:00+01:00
2020-03-02T22:30:00+01:00
Waar:
De Voorhof
Kerkstraat 64
Oisterwijk
Kosten:
5 euro ( koffie /thee en lekker AH-koekjes inbegrepen>
Contact:
Jan Daem
0613416942

 

 

“Levenskunst voor wie goed oud wil worden.”
De trialoog-filmvoorstelling is een vaste waarde in Oisterwijk en is aan zijn negende uitgave.
Was in 2019 het centrale thema: “Hoop van generatie op generatie “ dan stellen wij in 2020 drie films voor met het centrale thema: Dankbaarheid .

Eerste film: The King’s Speech ( 2010)

Winnaar 4 Oscars: Beste film, beste regisseur, beste origineel script en beste acteur Colin Firth.
Regisseur: Tom Hooper. Met o.a.Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Guy Pearce en Derek Jacobi.

Maandag 2 maart 2020   Middag en/of  avondvoorstelling.

Het verhaal:

The King’s Speech is het waargebeurde verhaal over Koning George VI, die om zijn stotterproblemen te overwinnen les kreeg van de eigenzinnige logopedist Lionel Logue. Direct na het overlijden van zijn vader en het oneervolle aftreden van zijn broer Edward, wordt Bertie (Colin Firth) gekroond tot Koning George VI van Engeland. Engeland staat op dat moment aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Zijn vrouw Elizabeth (Helena Bonham Carter) besluit contact te zoeken met de excentrieke Lionel. Ondanks een wat moeilijke start lijkt Lionel’s onorthodoxe methode zijn vruchten af te werpen: de Koning ontwikkelt niet alleen het vertrouwen in zijn stem om het volk toe te spreken, ook ontstaat een onverwachte, maar hechte vriendschap tussen George en Lionel. Vervolg op het witte doek …

Trailer: Klik hier

Praktische informatie:

Waar: De Voorhof, Kerkstraat 64, Oisterwijk
Entree: € 5,- ( welkomstdrankje inbegrepen)

Aanvang middagvoorstelling: 14.00 uur
Aanvang Avondvoorstelling: 19.30 uur

Zaal open 30 minuten vooraf. Reserveren niet nodig.

Een gedachte over DANKBAARHEID

“De meeste mensen staan er niet bij stil dat dankbaarheid de eenvoudigste en natuurlijkste weg naar succes is. Het ligt zo voor de hand dat het veel mensen ontgaat. Hoe dankbaar ben je voor wat het leven je heeft gegeven? Als je in staat bent om al je gedachten te baseren op dankbaarheid, ga je altijd opgewekt door het leven. Opgewektheid geeft je de innerlijke vreugde die je ook ziet bij kinderen. Als je in staat bent om vanuit dankbaarheid te leven, ga je anders kijken naar je negatieve ervaringen. Je bent in staat om zelfs in het negatieve iets positiefs te ervaren.

Het uiten van je dankbaarheid geeft een positieve reactie. Leer eenvoudige dingen te waarderen, zoals de zang van een vogel, de kleur van herfstbladeren en het veranderen van de seizoenen. Wees dankbaar voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Wees dankbaar voor de mensen om je heen en voor het voedsel dat je in leven houdt. Oefen je geest om alles te waarderen, waardoor je in staat bent om ook dankbaar te zijn voor minder prettige ervaringen. Dit geeft een verrijking in je leven die je eerder niet voor mogelijk had gehouden.

Succes is volledig afhankelijk van je levenshouding. Als je belaagd wordt door negatieve gedachten is het moeilijk ze om te zetten in iets positiefs. Dit lukt wel als je uitgaat van dankbaarheid, want dat stelt je in staat om in iedere situatie het beste te zien. Door je te oefenen in dankbaarheid wordt alles wat je doet positief. Dit geeft je vertrouwen in je eigen mogelijkheden. Geef jezelf gelegenheid om te beseffen hoeveel er is om dankbaar voor te zijn. Een dankbaar mens is zich volledig bewust van de betekenis van geven. ( Patel)

Welkom bij de trialoog filmvoorstelling georganiseerd door werkgroep: Levenskunst voor wie goed oud wil worden” waarbij wij ervan uitgaan dat dankbaarheid een van de krachtigste hefbomen zijn voor een meer welbevinden. Het vergroot je innerlijke veer-Kracht, waardoor je moeilijke momenten met meer hoop en moed tegemoet kunt treden.