Trialoogfilmvoorstelling: 3de film Quartier Loitain

Wanneer:
10 april 2017 @ 13:45 – 22:00
2017-04-10T13:45:00+02:00
2017-04-10T22:00:00+02:00
Waar:
De Voorhof
Kerkstraat 64
5061 EK Oisterwijk
Nederland
Kosten:
4 Euro ( welkomsdrankje en lekerijen inbegrepen)
Contact:
Metgezel in Zingeving
0135286188

 

 

 

 

 

 

 

Na ons vijfjarig jubileum trialoog-filmvoorstelling brengen wij voor dit jaar één centraal thema: Verzoening met het leven

3de film: Quartier Loitain   Een aanrader naar verzoening tussen verleden, heden en toekomst….

Trailer:  Klik hier  


Deze film wordt vertoond in middagvoorstelling ( Aanvang 14.00 uur) en avondvoorstelling ( aanvang 19.30 uur)

  • Na elke filmvoorstelling is er zoals gewoonte een nabespreking in dialoogvorm met kleine groepjes onder leiding van deskundige gespreksleiders.

Verzoenen heeft te maken met aanvaarding. Met het accepteren van verschillen tussen mensen, tussen overtuigingen en ook met het accepteren van jezelf. Verzoenen maakt samenleven makkelijker, maar blijkt ook moeilijk. Na een ingrijpende gebeurtenis of een conflict gaat iedereen op zoek naar een manier om het leven weer voort te kunnen zetten. De zoektocht naar een innerlijke verzoening.

Quartier Lontain. (2010)

*Het verhaal: 

Het gaat om een vijftigjarige stripauteur, Thomas, die op een dag van een stripbeurs terugkeert, de verkeerde trein naar Parijs terug neemt en in zijn geboortestad terechtkomt. Ook hij trekt naar het graf van zijn moeder, valt flauw en staat terug op als de veertienjarige die hij ooit was. De jongen heeft slechts enkele weken om zijn vader tegen te houden om zijn gezin te verlaten. In die paar weken doet hij er alles aan om contact te krijgen met zijn zwijgzame, door het leven getekende vader.

Volgens recensent Geert De Weyer ( Cobra) slaagt Garbarski er in om de emoties van alle hoofdrolspelers geloofwaardig te maken. Of de acteurs nu van papier of van vlees en bloed zijn: ze leven, en zijn meer dan herkenbaar. In feite komt het verhaal neer op de vraag die iedereen zich ooit wel eens stelt: hoe zou je je leven veranderen als je in de tijd kon terugkeren met de kennis die je als volwassene bezit? Vervolg op het witte doek…

Speelduur: 100 min.

 

 

De Trialoogfilmvoorstelling een initiatief van:
“De levenskunst voor wie goed oud wil worden” 

wordt mede mogelijk gemaakt met steun van:

Gemeente Oisterwijk

Indigo Brabant

KBO Oisterwijk

Seniorenvereniging 50+ Moergestel

en

Albert Heijn Oisterwijk