Elke dag opnieuw beginnen

Elke dag opnieuw beginnen

Lisette Thooft heeft een nieuw boek geschreven onder de titel:

In negen stappen naar innerlijke bloei.
Met meditaties en oefeningen voor spirituele groei.

Sprookjes en mythen vertellen in tal van variaties het verhaal van de held die neerdaalt naar de onderwereld, waar hem (of haar) een moeilijke, zo niet onmogelijke opdracht wacht. Deze mythen, zegt Lisette Thooft, beschrijven in feite onze menselijke conditie. In de slaap zijn wij  even bevrijd van de aardse zwaarte, maar iedere ochtend begint de onmogelijke opdracht weer opnieuw. In haar nieuwste boek die rond half maart verschijnt geeft Lisette negen tips om elke nieuwe dag weer dapper tegemoet te treden.

Lisette Thooft aan het woord:

Met instemming las ik de column van Marinus van den Berg over ‘leuk’ – waarom moet alles leuk zijn? Laatst reed ik door Nijmegen, een straat met links kleine arbeiderswoninkjes uit de jaren dertig en rechts een groot streng klooster en ik dacht: hier weten ze nog dat het leven moeilijk is. In Amsterdam bijvoorbeeld lijkt die essentiële waarheid vergeten. Amsterdam is één groot bruisend feest en als je niet kunt meefeesten, ben je een loser. Het is de welvaart die ons doet vergeten dat het leven moeilijk is. Als al je materiële behoeften vervuld zijn, als het geld tegen de plinten klotst en het leven makkelijk lijkt, ga je vertwijfeld op zoek naar leuk, leuker, leukst. Want waarom ben je hier anders?   Lees verder…>>

 

* Graag verwijzen wij ook op onze website naar de wekelijkse Nederlandstalige overweging uit de trappistenabdij van Orval ( Zondag 11 februari 2018 ).

 

Bezinning op de overweging.

Sommige mensen worden door hun omgeving gemeden.
En dat komt vaker voor dan we denken.
Over zo´n mens gaan onze schriftlezingen van vandaag.
Maar tegelijk horen we hoe, door Jezus’ toedoen,
zo iemand uit zijn isolement wordt bevrijd
en weer erbij mag horen.
In dit samenzijn laten wij ons vandaag hoopvol aanspreken
door Jezus’ bevrijdend optreden.

 

Ziek…
al zolang
of pas geworden,
kortstondig
of uitzichtloos. 

Zie hen,
bezoek hen,
help hen,
hoor hen aan.
En bid
met hen en voor hen.

Gehandicapt…
naar ziel of lichaam,
zwaar of licht,
van kindsbeen af
of ooit geworden. 

Ga met hen mee,
waardeer hen,
acht hen hoog.
En bid
met hen en voor hen. 

Eenzaam…
wie niet,
wie nooit?
Eenzaam geraakt,
eenzaam gemaakt,
achtergebleven,
alleen gelaten. 

Ga naar hen toe,
reik hen de hand,
neem de tijd.
En bid
met hen en voor hen.
( naar Peer Verhoeven)  

 

 

Beste bezoeker….METGEZEL

graag bevelen wij jullie aan onze sympathie voor volgende persoonlijke initiatieven die zeer nauw aanleunen bij de doelstelling van de Metgezel in Zingeving in de komende periode….

1) Woensdag14 februari Aswoensdag

Het aftellen naar de vastentijd is begonnen…Aswoensdag nadert heel snel.
Maak even de tijd om plaats te maken voor God in je agenda voor de komende vastenperiode.
Wij bevelen graag volgende tip aan:

Vastenretraite jezuïeten

Ook de digitale retraite van de jezuïeten is in een sterke tijd als de vasten stilaan traditie. Schrijf je in en ontvang elke dag een mail met Bijbelteksten en gebedssuggesties. Op 20 plaatsen in Vlaanderen kun je deze vastenretraite ook in groep beleven. Voor wie zich niet kan verplaatsen maar toch graag uitwisselt over de Bijbelteksten en samen bidt, is er ook een chatgroep.

Ontdek alles over de vastenretraite onder en met het thema:
“Met Uw wegen vertrouwd”

Meer info: Klik hier

 

2) WOENSDAG 14 maart 2018

Uitnodiging symposium KBO-Brabant: ‘Waardigheid’

Cultureel Centrum De Schakel
Kerkstraat 104, 5126 GD   Gilze

 

Inhoud: Hoe wil je ouder worden? We willen allemaal wáárdig ouder worden, maar wat bedoelen we daar precies mee? Bijna iedereen is bang voor aftakeling en decorumverlies, maar tegelijkertijd ervaren de meeste mensen dat de grens van wat zij voor zichzelf aanvaardbaar vinden steeds verder opschuift. Wat moeten we als samenleving met dat gegeven en wat betekent het voor u als individu?

Gastsprekers: Hoogleraar en filosoof Rudi te Velde zal op een toegankelijke manier mee- denken over waardigheid.
Met interactief theater zet Theducater het publiek aan het werk: Wat is voor u belangrijk? Wat wil u zeker wel en wat zeker niet, hoe kan het anders?
Emeritus geestelijk verzorger Jack de Groot bekijkt het thema vanuit de methodiek van moreel beraad, een in de gezondheidszorg veel toegepaste methode om antwoord te krijgen op de vraag: wat wel en wat niet?

Inloop: 09.30 uur Start programma: 10.00 uur Afsluiting met drankje: 15.45 uur
Toegangsprijs: € 20,- p.p. inclusief lunch en consumpties   Aanmelden kan tot 7 maart 2018 via deze link.
Vragen? Neem contact op met Eva Geelen: egeelen@kbo-brabant.nl of 073 6444066

 

3) Encouter/Nederland & Vlaanderen

Een weekend vol kansen

Een goede relatie heeft een goede communicatie nodig tussen partners. Daar heb je tijd voor nodig en Encouter Nederland en/of Vlaanderen bied op een laagdrempelig methode die kans in een heel weekend dat gericht is op elkaar vinden in:

Spiritualiteit
Innerlijke kracht
Zinnige keuzes
Liefhebben en passie
Leren luisteren
Verwondering en zoveel meer…
naar persoonlijke ontwikkeling.

Het unieke is dat je dit boeiende traject samen doorloopt, waarbij je elkaars coach en supporter bent. Het is géén groepssessie, geen therapie. Je doet alles met zijn tweeën, aangemoedigd door de persoonlijke verhalen van het team.

Naast het weekend voor partners (echtparen en samenwonenden) organiseren we ook weekenden voor jongeren en alleenstaanden. Op de website www.eenlevensamen.nl vind je informatie zowel voor Vlaanderen als voor Nederland over weekenden voor vrouwen- en mannenstellen in een duurzame relatie. De kosten van het weekend zijn, inclusief overnachting en maaltijden:

Echtparen en samenwonenden: euro 325,- per stel
Jongeren: euro 100,- per persoon
Alleenstaanden: euro 145,- per persoon

Op zoek naar een solide en prachtige relatie, zonder jezelf te verliezen! We zijn er van overtuigd dat dat mogelijk is.

Meer info:  Klik Hier  

 

Het was goed hier te zijn, maar het is ook goed heen te gaan om elders “licht” te zijn en met velen te delen wat jou geraakt heeft. Iedere dag een nieuwe dag, anders dan gisteren. Wat wij vandaag beslissen, geeft nieuwe vorm aan ons leven. Nieuw is een kwaliteit die God aan ons leven geeft. Laat elke nieuwe ontmoeting een ontmoeting zijn die nog nooit eerder heeft plaatsgehad. Laten wij er dus ten volle van genieten en uitkijken naar de volgende!

Wij zijn er terug voor de wekelijkse inspiratie en de overweging uit de trappisten Abdij van Orval in het weekend van Zaterdag 17 februari / Zondag 18 februari 2018.