Verbindende Communicatie Basistraining

Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld
en wat wordt bedoeld en niet gezegd,
gaat de meeste liefde verloren.
(Khalil Gibran)

De Metgezel in Zingeving biedt een 2-daagse basistraining Verbindende of Geweldloze Communicatie aan in de abdij van Postel:
Vreedzaam communiceren met ontwapenende communicatie.

Verbindende communicatie is een manier van communiceren die erop gericht is om wederzijds begrip en respect op te brengen in de ontmoeting met anderen. Het leert je om je helder uit te drukken en creëert innerlijke rust en balans. Het geeft ontspanning in gesprekken, verdieping in relaties en kan conflicten voorkomen. Het geeft je rust door de heldere manier van communiceren en brengt je in verbinding met de gevoelens en behoeften van jezelf en de ander.

Hoe breng je over wat belangrijk voor je is, zodanig dat de ander jouw boodschap ook hoort? Wat leeft er onder jouw eigen oordelen en hoe kun je daar onbevangen naar kijken? Vaak sluiten mensen zich af als reactie op een bepaalde vorm van communiceren of men gaat in de verdediging of tegenaanval. Dat is niet echt een goede basis voor een  vruchtbare ontmoeting met elkaar!

Verbindend communiceren maakt je bewust over wat er in jouw omgaat en wat er achter het gedrag van de ander schuilgaat en dit levert jouw meer harmonie in je leven op.

Zowel op de werkplek, als privé of op scholen, in ouder-kindrelaties, maar ook in de politiek blijkt het gedachtegoed een verbindende werking te hebben die relaties in welke vorm dan ook ten goede komen. Communicatie bepaalt immers in grote mate de kwaliteit van onze relaties die wij met anderen hebben. 

In de 2-daagse basistraining Verbindende Communicatie leer je hoe je vaak onbewuste reacties vanuit je geconditioneerde patronen, om kunt zetten naar een open, verbindende en effectieve manier van interactie met elkaar.
Een manier van communiceren waarbij je recht doet aan de gevoelens en behoeften van alle betrokken en waarbij je dus oog hebt voor wat jijzelf en anderen nodig hebben.

Verbindende communicatie is gebaseerd op het gedachtegoed Non Violent Communication (Geweldloze Communicatie) van de bekende klinisch psychiater Marshall Rosenberg.

Wil jij hier meer van weten en ook je erin oefenen? Samen gaan we  in een veilig kader aan de gang om niet te blijven steken in oordelen en interpretaties die we zo snel kunnen hebben, maar we gaan kijken hoe we bij onze gevoelens en behoeften uitkomen die onder onze manier van communiceren liggen. Dat is nodig om ontwapenend en open te communiceren waardoor je conflicten op een vreedzame manier kunt oplossen en waardoor je bijvoorbeeld kunt omgaan met de boosheid van jezelf en anderen. Meer resultaat met minder inspanning en gelijkmoedigheid in je gemoedstoestand.


Data en tijdstippen: vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober 2019 
Locatie: Abdij van Postel, Abdijlaan, 2400 Mol

Meer info en inschrijven: KLIK HIER