Een dag pelgrimerend wandelen ( ZINGEVING: KBO BRABANT )

DOOR TE GAAN LEER IK WAARHEEN (Roetke) 

Vele mensen hebben in het verleden een pelgrimstocht ondernomen. Ook nu wandelen of fietsen mensen naar bijvoorbeeld Santiago in Spanje. Ze ervaren wat het betekent als pelgrim onderweg te zijn: je verbonden voelen met de natuur die je omgeeft, onderweg ontmoetingen ervaren die je verrijken en al bewegend je sterk bewust worden van de eigen levensweg.
KBO-Brabant organiseert op dinsdag 2 mei 2017 een dag waarbij u het pelgrim zijn, kunt ervaren. Onder leiding van mensen die zelf eens een grote tocht hebben gemaakt, wandelen we een dag in de natuur, ontmoeten we elkaar en staan we stil bij onze eigen levensweg.
Het landgoed tussen Elsendorp en De Rips biedt de mogelijkheid een wandeling te maken ver weg van het drukke verkeer en ons vaak drukke bestaan. In het buurtschap ‘De Vossenberg’ staat een kerkje dat we als uitvalsbasis gebruiken. Van daar uit maken we twee wandelingen van anderhalf uur.
Vooraf vertelt oud-pelgrim Harry Keijsers aan de hand van een korte diavoorstelling over zijn eigen tochten naar Santiago en bereidt hij ons voor op de tocht die we gaan ondernemen. We lopen in kleine groepen onder leiding van een ervaren pelgrim een route. In de ochtend vertelt de begeleider en lopen we even in stilte, in de middagwandeling wordt op een speelse wijze stilgestaan bij de eigen levensweg.

 

Programma

09.30 – 10.00 uur: Inloop

10.00 – 10.15 uur: Welkom door de voorzitter van de kerkenraad

10.15 – 11.00 uur: Inleiding door Harry Keijsers over de betekenis van het pelgrim-zijn

11.00 – 12.30 uur: Wandelen

12.30 – 13.30 uur: Lunch en lopen van het labyrint

13.30 – 15.00 uur: Wandelen

15.00 – 15.30 uur: Terugblik, voordragen van enkele gedichten en afsluiting

 

Wat doen we bij slecht weer?

Hoewel het soms heel anders lijkt, regent het in Nederland maar zo’n tien procent van de tijd. We gaan er dus vanuit dat de weergoden ons gunstig gezind zijn tijdens deze dag van pelgrimerend wandelen. Mocht het weer écht tegenzitten, dan verplaatsen we de dag. Bij redelijk weer wandelen we. Een pelgrim kleedt zich immers naar weersomstandigheden.

 

BELANGSTELLING: MELD U AAN en kan tot 18 april 2017 : Klik hier