Archief Abdij- en Bezinningsdagen

 

   
datum: vrijdag 19:33 12.05.17
Henk
Beste Karin en Jan,

Nagloeien is het juiste woord. Met enthousiasme heb ik aan familie en vrienden verteld over het prachtige weekend.

Nogmaals hartelijk dank voor jullie geweldige voorbereidingen. Jullie hebben maar liefst 8 dagdelen gevuld: een hele prestatie.

<verborgen>

 

   
datum: woensdag 19:10 10.05.17
Josée VAN PUYVELDE
Lieve Karin en Jan,

Ik ben zoooooooooo dankbaar en blij, dat ik die drie dagen, 28, 29 en 30 april 2017, in Postel, met jullie en de veertien Metgezellen in Zingeving, heb mogen meebeleven ! Onvergelijk ! Hart- en zielverwarmend ! De “Rotonde” is een sprekend beeld, dat voor mij “intense verbondenheid” en “keuze” oproept. Die warme verbondenheid was ook deugddoend aanwezig in de groep. Van ganser harte ! Josée Van Puyvelde

<verborgen>

 

   
datum: dinsdag 15:53 09.05.17
Corita Evers
Lieve Jan en Karin,

Wat was het fijn in de Abdij van Postel. Ik had me eigenlijk van te voren er geen voorstelling van gemaakt. Het was er zo heerlijk rustig, mooie kamers waar je je ook welkom voelde. de bedjes waren al gedekt door de zorgzame paters. Ik had een geweldig uitzicht op de binnen plaats en s’avonds was het toorntje van het kapelletje verlicht. het zag er zo vredig uit. Het eten was zo goed verzorgd. En het samen zijn aan tafel met de groep geeft nog een grotere verbondenheid. Ik heb genoten van de hele omgeving het is er prachtig en de vogels wensten je in de vroege ochtend door hun gezang weer een mooie dag toe. Jan en Karin wat heb ik veel geleerd in dit weekend. Jullie uitleg, verhalen, etc, etc. Het was een cadeautje. Het is nu een week verder en buiten de abdij gaat het leven weer door. Maar voor mij met zo veel andere inzichten. Ik ga ze vasthouden en ermee aan de slag. Want ik heb geleerd je bent de moeite waard. Dank jullie wel. veel liefs Corita.

<verborgen>

 

   
datum: maandag 21:02 08.05.17
Anne-Marie
Aan te raden dagen, zeer goed geleid door een team met ervaring. De stilte van de abdij is deugddoend en de paters zijn gastvrij. Mooie omgeving midden de bossen.werkelijk goed.
<verborgen>

 

   
datum: maandag 16:43 08.05.17
Francine
De 3 dagen in Postel van 28-30 april 2017 met het thema : “Op de rotonde van de levenskunst” hebben wonderen bij mij verricht. Het waren 3 waardevolle en liefdevolle dagen. Karin en Jan, dank voor jullie wijsheid en ondersteuning. Onder jullie leiding teken ik voor meer bezinningsdagen!
<verborgen>

 

   
datum: zondag 21:59 04.12.16
Anja
Een heel mooi zuiver weekend mogen ervaren in de Abdij van Postel met het thema: Van wonde naar verwondering.

Er werd zorgvuldig geluisterd en gewerkt. Een vol programma met afwisseling en telkens weer verbondenheid.

Een intens mooie ervaring!!

<verborgen>

 

   
datum: woensdag 21:26 30.11.16
Wilma
Karin en Jan, De 3 dagen in Postel in de abdij afgelopen weekend voelde als een warme deken. Dank je wel voor de mooie, inspirerende dagen. Vanuit de wonde samen op weg naar de verwondering was een thema dat voor mij op het juiste moment op mijn pad kwam. Het was de eerste keer dat ik deelnam, wellicht niet de laatste keer.
<verborgen>

 

 

   
datum: vrijdag 14:23 19.02.16
Miek de Jong
Op 12-2-2016 de avond “Het geheim van de liefde” bezocht in Tiliander Oisterwijk en hiervan genoten! Interessante lezingen, poëzie en muziek, en als absoluut hoogtepunt De Dans; indrukwekkend en onvergetelijk optreden van de dansers Jacqueline & Alex, die heel inspirerend zijn als toonbeeld van kracht, veerkracht en liefde. Dankjewel! Miek
<verborgen>

 

   
datum: donderdag 10:00 18.02.16
Els Houx
Via de website heb ik de lezingen van mevr.Ria Grommen en Abt Bernardus over “Het geheim van de liefde” nog eens kunnen nalezen. Geraakt was ik door de persoonlijke beleving van de Abt en hoe hij de Liefde in zijn leven toe staat en vorm geeft, vooral in de stilte van een contemplatief leven. Vrijdagavond was ik al zeer onder de indruk van al het gebodene,nu ik het nog eens door lees raken zijn woorden me opnieuw. Ook mevrouw Grommen wist op prachtige wijze de vele facetten van de liefde tussen partners te verwoorden. Helaas kwamen de alleenstaanden, die ook van harte uitgenodigd waren, niet aan bod. Het was een mooie avond, met wijze mensen en een hele goede sfeer, verrijkt met een prachtige rolstoel-dansperformance van een liefdevol paar. De voor iedere aanwezige uitgereikte rode roos was een verrassing die helemaal bij Valentijn paste. Veel dank aan ieder die bijgedragen heeft aan deze mooie avond. Els.
<verborgen>

 

   
datum: dinsdag 13:50 16.02.16
Marijke van der Poel
Ik wil graag even reageren op de prachtige avond die jullie ons bezorgden jl vrijdag. We zijn eigenlijk nog aan het nagloeien.

Stapsgewijs wil ik het met jullie doornemen: De vorm was sprankelend. De afwisseling van woord, klank en beeld was heel mooi. de muziek was verrassend van zacht naar passievol. De liederen ontwapenend. De beelden waren toepasselijk. De dansers waren ontroerend en passievol. last but not least, het WOORD Jouw woorden Jan om mensen aan te kondigen waren warm en hartelijk met mooie gedachten en gedichten gelardeerd. Karin haar vraaggesprek met de twee sprekers zette nog de laatste puntjes op de i.

Waar het vooral deze avond om draaide was toch de inhoud van de lezingen van Ria en Abt Bernardus.

De woorden van Ria raakten me in haar praktisch opstelling vanuit haar vak en de ontmoeting met mensen. De woorden van abt Bernardus raakten mij in mijn ziel. Zijn sterke punt vond ik dat hij meteen over zijn eigen leven begon en langzaamaan via zijn eigen levenservaring kwam bij de onze. En ik bedoel daarmee dat ik de verbinding ervoer toen hij het woord kuisheid ging vertalen naar uitzuiveren. Dat sprak mij enorm aan. Zijn we immers zelf al niet een half leven bezig om onze liefde en onze liefde voor elkaar uit te zuiveren? Stil staan bij, wie ben ik, wie ben jij. Zelf verantwoording nemen voor mijn verlangens en behoeften. Stil blijven staan bij ook: “Hoe werkt dat door in mijn relatie met jou”.

<verborgen>

 

   
datum: zaterdag 09:43 13.02.16
Bep en Jo Smarius
Lieve Karin en Jan, Wij willen jullie bedanken voor de interessante en leerzame avond die jullie georganiseertd hebben met vele anderen. De lezingen van Ria Grommen en Abt Bernaders gaven een mooie uiteenzetting van ” Het geheim van de liefde” weer. Ook het ballroom paar was geweldig. Al met al een prachtige avond om op terug te kijken. Chapeau voor jullie.
<verborgen>

 

François (21 augustus 2015)

Dag Jan en Karin,
Ja, het was inderdaad genieten van een prachtige week in het Karmersklooster te Gent.
Jullie hebben ons feilloos en met veel moed, respect en kunde naar het gebied van de ziel geleid en ons tevens sleutels gegeven om daar mee om te gaan.
Eerlijk gezegd, ik gebruik nog steeds mijn sleutels.
Jullie hebben ons verwittigd dat het nog ploeteren blijft, juist, dat is zo, en toch …
Dank aan de deelnemers die zoveel van zich hebben laten zien.
Dank aan het karmelieten en het klooster, zij hebben een stevige basis gelegd voor dit werk.
Hartelijk dank aan iedereen en nog zovele anderen.
François

 Délia te Winkel (17 augustus 2015)

De retraiteweek in Gent “zomer-zon-reis naar je ziel” is een echte aanrader. Jan en Karin slagen er vanaf het eerste moment in een fijne vertrouwde sfeer te scheppen, zodat ieder zich heel veilig kan voelen in de groep.
De verschillende oefeningen waren verhelderend en leerzaam. Ook de combinatie met een paar uitstapjes in Gent is heel geslaagd. Je bent een rustiger, rijker, gelukkiger mens na deze reis

 Annemie (4 augustus 2015)

5 prachtige dagen waren het in ”Rustpunt” Gent(13-17 juli 2015).Onder de deskundige leiding van Karin en Jan, werden we op weg gezet, op de reis naar onze Ziel, Ons ware Zelf.
Een afwisseling van aandachtig luisteren, werken in kleine groepjes, opdrachten, stilte, meditatie en zang, maakten het geheel levendig en boeiend. Daarbij een uitstekend logement, lekker eten, interessante uitstappen in Gent, maar vooral een fantastische groep tochtgenoten met een sterke verbondenheid en vertrouwen! Ik ben Jan en Karin zeer dankbaar: die rijke ervaring zindert nog steeds door.

Dorine  (1 december 2014)

Beste Karin en Jan

Ik kijk terug op een prachtige retraite in Adij Koningsoord onder jullie bezielende leiding. Het thema: “Samen op weg van de wonde naar verwondering” werd een bijzondere reis door allerlei lagen heen. Het was heel fijn dat de groepssessies in een apart gebouw plaatsvonden met alle comfort en sfeer daar aanwezig/door jullie aangebracht.
De kracht van deze retraite zit ‘m denk ik ook juist in het feit dat we naast de groepstraining ook deel uitmaakten van de cyclus en de stilte van de zusters. De respectvolle wijze waarop jullie met ons en het leven van de zusters omgaan vond ik heel fijn. Ook de mogelijkheid die mij werd geboden om met een zuster een persoonlijk gesprek aan te gaan. Deze drie dagen hebben mij echt verder gebracht, waarvoor dank.
Ik kan een ieder aanraden een paar dagen met Karin en Jan op stap te gaan. Ze zijn ware metgezellen in zingeving

Maria  (19 november 2014)

Bedankt Jan en Karin voor het mooie, inspirerende en zinvolle weekend in de Abdij Koningsoord in Arnhem. Jullie hebben jullie uiterste best gedaan om er een zeer geslaagd weekend van te maken. De ontvangst was zeer warm en het was een heel mooi en afwisselend programma. Ook hebben jullie er voor gezorgd dat er voor iedereen voldoende tijd en ruimte was om datgene te doen, te zeggen en te ervaren wat voor ieder persoonlijk belangrijk was. Ook complimentjes voor jullie bijdrage aan een mooie, warme, open en voor iedereen veilige groepssfeer.

Ook dank voor de warme gastvrijheid van de zusters. Door mijn observatie van hen, hoe ze alles met gerichte aandacht proberen te doen in het hier en nu, hun eenvoud en toewijding alsmede het leven in de stilte, alleen maar toch in verbondenheid met elkaar, heb ik weer veel geleerd.
Kortom het is een echte aanrader.
Lieve groetjes, Maria

Ineke (26 augustus 2014)

Door deze zomer-zon-reis naar de ziel kan ik mijn levenspad meer bewust en met meer ruimte ervaren. Het was voor mij heel waardevol te horen wat jullie metgezellen vertelden onderweg. Ik heb geleerd dat mijn blik soms wijds, maar ook vaak beperkt is. Dank voor de nieuwe vergezichten.

Jeanine (23 augustus 2014)

Hoi Jan en Karin,

Wat ben ik dankbaar dat ik deze zomer-zon-reis heb mogen meemaken met jullie en de andere medereizigers. Heb vele inzichten gekregen, waarmee ik verder kan en die mijn leven makkelijker maken. Wat een fijne en leuke, lieve mensen in de groep, die mij weer verder hielpen door hun “zijn”. Ga zeker weer met jullie op reis. Jullie gaven ons liefde, aandacht, vertrouwen en de tijd om ons verder te helpen. Heel veel dank!!
Liefs van Jeanine

Wilma (23 augustus 2014)

Beste Karin en Jan,
Als ik terugdenk aan de Zomer-zonreis naar je ziel in Gent bij de Karmelieten broeders dan voel ik weer die verbondenheid, ruimte en rust. In een veilige rustige sfeer, die jullie creëren kon ik weer thuiskomen bij mezelf. Ik vond het heel fijn om ‘samen’ te ‘zijn’ in dat prachtige Gent.
Veel succes met jullie activiteiten en tot ziens!
Groetjes Wilma

Ivonne (10 augustus 2014)

Lieve Karin en Jan,

Bedankt voor de mooie en zomerse, zomer-zon-naar-je-ziel reis.
Van te voren wel even getwijfeld of ik zou gaan, maar ik heb beslist geen spijt gehad dat ik ben gegaan. Dus voor alle twijfelaars die dit gastenboek lezen. Ik zou zeggen gewoon doen en ga het ervaren.
Op de reis lieve medereizigers ontmoet, op een mooie locatie met goede, interessante thema’s.
Rust en kloosterleven afgewisseld met excursies in Gent (optioneel).
Dit alles georganiseerd door twee warme persoonlijkheden.
Bedankt voor de nieuwe inzichten en het hernieuwde vertrouwen en geloof in mezelf.
Ik zal mijn reis vast nog eens met jullie vervolgen… Tot dan!
Lieve groetjes, Ivonne

Corry op `t Hoog (8 augustus 2014)

Lieve Karin en Jan,
Fijne waardevolle dagen waren het.
De rust de stilte, de inzichten die we aangereikt kregen, alles zeer liefdevol.
Heel hartelijk dank,
Corry op `t Hoog

Anja Peeters (6 augustus 2014)

Lieve Karin en Jan,
Wat was dat een waardevolle zomer-zon-reis naar de ziel. Jullie zijn geweldige metgezellen en hebben de groep met “hart en ziel” de weg gewezen. Heerlijk, ik loop op wolken, voel me sterk en gelukkig, een aanrader voor iedereen. Dankjewel Jan en Karin, ik ga zeker nog een keer met jullie op reis. Liefdevolle groet.
Anja Peeters.

Vic Gijsen-Sien Van der Jeught  (10 juni 2014)

Wij genieten nog na van de bijzondere zingeving die wij kregen in de Abdij van Postel: op de rotonde van de levenskunst.

Een aanrader voor iedereen om vanuit de drukte van het leven te kiezen voor de weg naar bevrijding. Soms draaien wij nog wat rond op de rotonde van kiezen ,loslaten om de Weg de Waarheid en het Leven te vinden.
Dank je wel mensen op weg. Dank je wel Jan en Karin voor de begeleiding .Het ga jullie goed

Jeanne  (12 mei 2014)

Beste Karin en Jan,
ik wil graag via jullie gastenboek andere mensen inspireren met jullie op het pad van de zinnen te gaan. Wat zijn jullie op een fijne manier bedreven en betrokken met ons, de deelnemers. Ik had het geluk deel uit te maken van een fijne groep die elkaar ruimte gaven en met elkaar in gesprek gingen in de Abdij van Postel voor een driedaagse.Ben weer een heel stuk vanouds. You always meet twice.

Carolien  (11 mei 2014)

‘Op de rotonde van de levenskunst’ : 3 zalig prachtige dagen in de Abdij van Postel, onder deskundige leiding van Jan en Karin die dit enorm goed doen! ben naar huis teruggekeerd met hopen inspiratie en een totaal andere kijk op zaken in het leven. De dagen waren super, en wie iets van hen volgt heeft gewoon zin in meer. IK weet zowiezo dat ik nog weekends van Jan en Karin ga volgen! Batterijen zijn nu volledig terug opgeladen en ik heb aanrakingspunten om in mijn verdere leven mee op weg te gaan tot een intens leven in verbinding met mezelf, anderen en die Andere. Dank je wel, Jan en Karin, voor dit meer dan prachtig weekend!

Bommerez M. Theresia (2 september 2013)

Ik heb heel veel deugd gehad van de bezinningsweek 29/7 – 2/8/2013, met Jan Daem en Karin Seghers, in het Rustpunt te Gent.
De Zomer-Zon Reis was voor mij echt vakantie, vakantie bij God en bij bezielde, geëngageerde reisgenoten. Ik ben thuisgekomen met een voorraad rust en vrede in het hart, met een blije geest in een ontspannen lichaam. Dank!

Toos Van Ekris ( 26 augustus 2013, 13:35 )

Een aanrader ! Wat?
De Zomer Zon reis naar je Ziel.
Geweldig genoten van deze innerlijke reis met mijn reisgenoten in het Klooster van de Karmelieten in Gent Jan en Karin zorgden voor een warm onthaal.
Er was ruimte, tijd en aandacht voor ieders WARE ZELF in een liefdevolle omgeving.
Het voelde aan als thuis komen bij jezelf. Dus geen ja, maarrr….. !
Verwen je zelf, neem de tijd en sta stil bij je binnenwereld.
Jan en Karin nemen je graag mee op reis.
Zo’n geweldige reis laat je vast niet aan je voorbijgaan.

Nellie ( 20 augustus 2013, 09:18 )

Samen met Jan en Karin en een groep hele fijne medereizigers heb ik een geweldige mooie zomer-zon-reis naar mijn ziel gemaakt. Zowel de bezinning als het bezichtigen van de stad Gent was meer dan de moeite waard. Ook het klooster waar ik mocht verblijven was zeer goed verzorgd. Een aanrader voor iedereen!

Marianne Van Loon (31 mei 2012, 19:42)

Even de revue laten passeren van het zinvolle bezinningsweekend. Het is een voorrecht om mensen zoals Jan en Karin te mogen ontmoeten. Hun zijn samen een voorbeeld voor ons allemaal om zo integer met je medemens om te gaan! Het was een intensief programma met waardevolle overdenkingen over levensvragen. Dit alles mochten wij ervaren in een mooie ambiance waar rust en stilte heersten, om ook te mogen proeven van het kloosterleven bij gastvrije broeders. Deze momenten koester ik!

Marieke (29 mei 2012, 15:37)

Lieve levenskunstenaars, Het was een mooi weekend in abdij Westmalle. Fijn om geraakt te worden door mooie mensen. Ervan bewust zijn dat we met aandacht kunnen leven. En in elkaar zién die vonk…. De Liefde kwam en de Liefde zei me: De nacht kan je wezen, je wortels verbergen, maar hij kan niet verbergen-een vonk. De vonk die woont in je binnenste, en die brandt, ondanks de nacht. Östen Sjöstrand Dank Karin en Jan voor de organisatie van dit mooie weekend. Groet voor allen, Marieke

Conny (24 mei 2012, 09:00)

Het afgelopen weekend nam ik deel aan de bezinningsdagen ‘Op de rotonde van de levenskunst’ Het was fijn om drie dagen even helemaal uit mijn ‘normale’ leventje te zijn. Ik heb genoten van de sfeer en omgeving van het klooster, het ritme van de monniken, de opdrachten van Jan en Karin, de fijne contacten met de groep, het gesprek met broeder Jef, de meditaties, het eten, enzovoort. Zondagochtend werd ik om 4.30 uur wakker en hoorde de monniken tijdens de Nachtwake zingen. Ik vond het zo mooi, dat ik op de trap ben gaan zitten om er eventjes naar te luisteren. Heerlijk! Jan en Karin heel erg bedankt voor jullie voorbereidingen en inzet tijdens deze drie bijzondere dagen. Ik kijk er met heel veel plezier en een warm gevoel op terug!

Lieke Van Hoof (23 mei 2012, 10:27)

Het bezinningsweekend in de Abdij van West- Malle is voor mij echt een ogen opener geweest. Met het programma dat Jan en Karin hadden bedacht en uitgewerkt zijn we ons gaan verdiepen in de Rotonde van de levenskunst. Daar hoorde ook meditatie bij, hoewel ik dacht dat het alleen over het RK geloof ging.Psalmen zingen in de kapel, samen met de broeders. Dit gaf mij echte rust. We hadden een druk programma en het was inspirerend. Ik ga echt proberen deze structuur voort te zetten en zie uit naar de volgende keer. Het contact met de anderen voelde alsof ik hen al jaren kende. Jan en Karin hartelijk dank voor dit mooie weekend! Ik koester de momenten die ik mee heb mogen maken!

Henk Van Der Poel (21 mei 2012, 10:04)

Afgelopen weekend namen Marijke en ik deel aan de bezinningsdagen “OP DE ROTONDE VAN DE LEVENSKUNST” door Jan Daem en Karin Segers. Ik heb er van genoten. De abdij van WestMalle is een heel mooie plek om hier over te filosoferen. Ik dacht altijd dat ik nog veel moest zoeken naar de kunst van het leven maar ik ontdekte dat ik al een heel eind ben om levenskunstenaar te zijn. Dat doet me veel deugd. Het was daarnaast ook een herontdekkingstocht en bevestiging van alle eerdere weekenden en bezinningsdagen.Jan en Karin hadden mooie thema’s en een plezierige uitwerking, afgewisseld met momenten van deelname aan het monastieke leven. Dankjewel daarvoor. Bij het vertrek had ik het gevoel van een familieband met de groep. Het ga jullie goed allemaal. H E N K

Anita Van Kraaij (13 mei 2011, 18:24)

Over “op de rotonde van de levenskunst”… Bijzondere mensen ontmoet waarmee ik samen een waardevol weekend heb beleefd. Of je nu de juiste afslag neemt maakt niet uit, accepteer je keuze en rij naar de volgende rotonde, waar je opnieuw mag kiezen. Misschien ben je op de volgende rotonde in staat ‘bewust” te kiezen. Bedankt Karin en Jan voor de prettige begeleiding.

Anne-mieke (11 mei 2011, 13:15)

Over het bezinningsweekend… Prachtige omgeving bij het klooster in achel en mooie ervaringen in het klooster. Heel bijzonder om het leven van de paters een stukje mee te mogen beleven en dan daarbij een mooie groep mensen waardoor je weer wat wijzer wordt. Kortom een ervaring om nooit te vergeten. Hartelijke groet Anne-Mieke

Miek (09 mei 2011, 20:30)

Over het bezinningsweekend… Het was een mooie en zinvolle ervaring om eens rustig de tijd te nemen om stil te staan bij hoe je in het leven staat. Om dit samen met anderen te doen en in een contemplatieve omgeving als een abdij, gaf het een onvergetelijke meerwaarde. Dank!

Diny (13 december 2010, 14:03)

Via de aantrekkingskracht van Huis voor Zingeving ben ik in het spoor terechtgekomen van “de Abdijdagen”. In het nieuwe klooster van de Trappistinnen in Arnhem heb ik aan een hartverwarmend weekend mogen deelnemen. De sfeer was zeer open en hartelijk. Ik vond het ook bijzonder om voor even te gast te zijn bij de zusters. Kortom een ZINvol en inspirerende periode. Een aanrader voor gelijkgestemden. Diny.

Ingrid (23 november 2010, 15:35)

Zeer inspirerend weekend achter de rug in de Abdij Koningsoord te Arnhem onder begeleiding van Karin Segers en Jan Daem. Dank Huis voor Zingeving voor de mogelijkheid tot aanmelding hiervan. Ik had het niet willen missen!

Dullaert Friede (18 mei 2010, 21:18 )

‘Op de rotonde van de Levenskunst’ van 14-16 mei in de Achelse kluis werd ook voor mij een voltreffer! Gezien mijn meer beperkte gezondheidstoestand zocht ik een andere formule om mijn jarig-zijn op 14 mei te vieren. En het viel me toe… dit weekendaanbod te vinden in ons plaatselijk, West-Vlaams parochieblad (België), wat me meteen trof, daar het niet de eerste keer is dat ik een abdij opzoek, verlangend naar rust en inkeer. Goddelijk omringd werd deze beslissing een ware ZEGEN. Het programma zat goed ineen met voldoende afwisseling en met de nodige aandacht om zwaardere thematieken op te vangen door recreatieve vormen en levendige dialoog. We vormden een echt fijne groep, waar éénieders mening kon worden geuit in openheid en respect. Het was deugddoend om te ervaren hoe aandachtig we naar elkaar luisterden. De begeleiders speelden heel goed in op de noden en de vragen van de deelnemers. Ze hadden zich goed voorbereid, wat duidelijk voelbaar was en deelden hun bagage met de onze. Het blijft GOED om telkens weer mijn eigen ‘zijn’ te kunnen verfijnen en verdiepen! Daar kan ik alleen maar ‘innerlijk rijker’ van worden en zo dus vruchtbaarder om te kunnen delen en uitwisselen met hen, die mijn levenspad kruisen! Leven is ‘groeien en bloeien’ en hieraan heb ik dit weekend terug mogen werken op een sacrale plek, temidden een uitermate prachtig natuurgebied. Gods Wegen zijn inderdaad wonderlijk. Van harte BEDANKT, Jan & Karin voor de open paden en de mogelijke afritten, die jullie rotonde me bood. En graag tot een volgende… Het ga jullie allen GOED!

Margriet Verhulst (18 mei 2010, 09:43 )

Via deze weg wil ik Karin Segers en Jan Daem ontzettend bedanken voor het GEWELDIGE bezinningsweekend in Sint-Benedictusabdij het Achelse Kluis. In het leven heb je zo ontzettend veel keuzes zoals politieke partijen, telefoon abonnementen, keuzes in de vorm van je relatie, keuzes in opleiding/werk…. Alles draait om kiezen.In Achel mocht we met een groep van 12 mensen drie dagen binnen de abdijmuren vertoeven met een heerlijk programma zonder keuzes. Er was orde, discipline, mate en regelmaat. Ik vond het heerlijk: Zelfs een vakantie in een luxe resort is niet zo zorgeloos; overal werd voor gezorgd en ondertussen werden we continu aangespoord tot denken/filosoferen/discussiëren en mijn hele dagelijkse beslommeringen bleven lekker op afstand. We hebben samen hillarische momenten gehad, maar ook momenten van tranen. Het maakte niet uit: Alles mocht er zijn…. Ik weet nu ook wat Vespers en Lauden betekent! De band die is ontstaan in de groep is overweldigend! We hebben lief en leed gedeeld en dat heeft geresulteerd in hechte vriendschappen. Karin en Jan waren ook ontzettend flexibel, waardoor een programma kon worden aangepast wanneer de behoefte ontstond. Ik heb een leuk souvenir: Een paar flinke blauwe plekken als gevolg van nachtblindheid en een bank die overstak ‘s-avonds in het donker…. BEDANKT!!!!

Anja (10 december 2009, 22:28)

Ik had niet echt ‘bijzondere” verwachtingen m.b.t. de bezinningsdagen. Ik heb als persoon erg genoten van de mooie dialogen en de zuiverheid van het samenzijn. De abdij van West-Malle met de gastvrije ontvangst, was eveneens een openbaring voor mij. Voordit had ik nog nimmer “ECHT” nagedacht over bezinning. Ik was wel nieuwsgierig, maar ook zeer kritisch. Jan en Karin, hebben de drie best lange dagen begeleid. Ik kan alleen maar spreken vanuit mijn eigen ervaring; met alle respect en de mens in ons ieder ( hoe dan ook) konden we samen werkelijk komen aan bezinning voor ieder individu in gemeenschap. Juist díe veilige basis legde, naar mijn beleving, de weg naar bezinning. Dank aan alle deelnemers en in het bijzonder aan Jan en Karin! Liefs, Anja