Geheim van de Liefde

Laten wij eens kijken naar het woord ‘liefde’. “Ik hou van jou ” de zin en de woorden van deze tijd en waarschijnlijk van alle tijden. Nog nooit is er zoveel geschreven en gezongen over dat mysterieuze woord. Hoe en welk beeld kunnen wij ons voorstellen bij het geheim van dit woord? Maar wat is dat eigenlijk liefde – waar hebben wij het dan over? Kunnen we wel over liefde spreken zonder haar stuk te maken? Heeft zij nog een plaats in de samenleving? Waar gaan we naartoe met de liefde? Is het een onmogelijk verlangen? Wat is dat eigenlijk liefde? Of stemt liefde hoopvol?

12 febr. 3Wat als de speelse cupido het hart van jou of jouw geliefde raakt? Wanneer de liefde overweldigende aanwezigheid binnen in jou ontvlamt zal je niet zeggen: dit is liefde. Je zal helemaal niets zeggen. Het gevoel van vurige verliefdheid dat groeit naar innerlijke warme echte liefde is moeilijk te omschrijven. Ware liefde is niet eenvoudig, ze kent geen logica, ze gebeurt alleen maar – als een stroom uit een onuitputtelijke Bron.

Liefde is een dagelijks vieren. Niet alleen in de gezellige Kerst-en of Nieuwjaarsdagen of op Valentijn. Het is een alledaags gebeuren wanneer wij onze eigen deuren van onze hartkamers niet sluiten, integendeel openen en luisteren naar…

Gastspreker Abt Bernardus

Gastspreker Abt Bernardus

Gastspreker Ria Grommen, psychologe

Gastspreker Ria Grommen, psychologe

Abt Bernardus van de abdij Koningshoeven Tilburg en psychologe Ria Grommen (o.a. bekend van het boek: “Moe van het moeten kiezen”) zijn de gastsprekers en nemen ons mee in een boeiende lezing met verscheidene invalshoeken. Beiden zullen na hun lezing geïnterviewd worden door Karin Segers. (Master in de Wetenschappelijke Spiritualiteit)

De avond wordt omkaderd door liefdespoëzie en omringd door mooie klanken zowel voor jong als oud, want op het “Geheim van de Liefde” staat geen leeftijd…!!! Alle aanwezigen ontvangen een liefdevol geschenk.

Toegang: 10 euro in voorverkoop en 12,50 euro aan de kassa.

Kaarten online te bestellen via de website van theaterzaal : Tiliander in Oisterwijk.

Ook in voorverkoop zijn kaarten te koop bij:

* Pleiade Boekhandel, Nieuwlandstraat 36, Tilburg. Tel. 013 536 1286

* Novy Cadeauwinkel, Rootven 10, Moergestel. Tel. 013 513 1889

* Boekhandel Oisterwijk, Kerkstraat 2, Oisterwijk. Tel. 013 521 7197

* Abdijwinkel Koningshoeven, Eindhovenseweg 3, Berkel-Enschot.

(Let op: Openingstijden kloosterwinkel: di t/m vr: 13.30-17.00 uur & za: 12.00-18.00 uur en zo: 15.00-16.45 uur )

Heb je al ’n idee voor Valentijn? Neen? – dan is dit een mooi aanbod: kaartjes voor “Het Geheim van de Liefde” Trakteer en verras nu reeds jouw geliefde op een inspirerend avondje uit. Samen hartelijk warm genieten. Een mooier geschenk kan je jouw geliefde niet geven.

De winstopbrengst van deze avond gaat naar Samburuchild support – www.samburuchild.com