Inspiratie in coronatijd

Wij zijn bijna twee jaar verder na de allereerste corona berichten met op zaterdag 18 december 2021 een harde lockdown in Nederland zo vlak voor de feestdagen.  Alle lichten stonden plots op rood.
Alles werd stil op uitzondering van het wereld beroemde  coronalied om dan ook ALLE mensen op deze aarde zonder onderscheid een bemoediging te geven.

Lakens werden buiten gehangen aan de voorgevels van de woningen…op straat elke dag om 20.00 uur een welverdiende  aanmoediging voor het zorgpersoneel…

Maar ook de keerzijde van deze situatie me zeer veel verdriet door  de vele overlijdens toen en nu… 

De track van de Zuid-Afrikaanse dj Master KG en zangeres Nomcebo Zikode wordt één van de grootste hits van het jaar. Maar ja, die tekst…

Dat je er bijna geen woord van verstaat is niet zo gek, want het nummer wordt gezongen in Zulu, ook wel isiZulu genoemd. Dat is een Zuid-Afrikaanse taal die wordt gesproken door minder dan een halve procent van de wereldbevolking.

Wij laten jullie nog even meegenieten met onderstaande link….

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/08/28/jerusalema-challenge-doet-250-medewerkers-uz-in-gent-dansen-he/

En bezorgen jullie beste metgezellen de tekst verklaring:

Jerusalema ikhaya lami: Jeruzalem, mijn thuis

Ngilondoloze: Bescherm me

Uhambe nami: Loop met me mee

Zungangishiyi lana: Laat me hier niet achter

Ndawo yami ayikho lana: Mijn plek is niet hier

Mbuso wami awukho lana: Mijn koninkrijk is niet hier

Ngilondoloze:Bescherm me

Zuhambe nami: Ga met me mee

Ngilondoloze ngilondoloze ngilondoloze: Bescherm me, bescherm me, bescherm me

Zungangishiyi lana: Laat me hier niet achter

Dat was het al! Nu alleen de uitspraak leren en het dansje nog onder de knie krijgen… Zend ons maar een opname van jullie dansje…

Door de voorbije en actuele gebeurtenissen is er meer dan nood aan zingeving.

Daarom dat wij totaal vrijblijvend onze zingeving delen met jullie waarvan Karin en Jan gebruik van maken .

Zingevende inspiratietips

Dagelijks  Bijbelcitaat

Via deze site kan je je intekenen om dagelijks een Bijbelcitaat in je mailbox te ontvangen. Ook kan je via deze site, of vanuit de dagelijkse mailing, doorlinken naar:

De lezingen van de dag volgens de katholieke liturgische kalender, met een korte overweging, plus een dagelijks gebed.Een dagelijkse leestip: een opbouwend geluid uit Kerk of samenleving.

Wie interesse heeft om het Dagelijks Bijbelcitaat (gratis) te ontvangen in z’n mailbox .  Klik hier voor vrijblijvende informatie en kennismaking :

Gewijde ruimte/ Bidden onderweg

Op deze site wordt je uitnodigt om in je dag een “Gewijde Ruimte” in te bouwen: tien minuten om hier en nu te bidden, terwijl je zit voor je computer, of tablet en telefoon begeleid via het scherm, meditatieve klanken en met enkele verzen gekozen uit de Bijbellezingen van de dag.

De bezielers van deze site is de bekend(st)e internetpastor en jezuïet Nikolaas Sintobin. Zeer recent heeft hij de Publieksprijs 2021gewonnen bij de publicatie van zijn allernieuwste boek – VERTROUW OP JE GEVOEL –

De motivering van de jury:

Zijn boek “ Vertrouw op je gevoel” steunt op de jezuïtische spiritualiteit. Ignatius van Loyola heeft van ‘het onderscheiden’ de kunst gemaakt om met aandacht en actief luisteren in het leven te staan. Op die manier keuzes maken, verstand en geloof allebei een plaats geven bij het behandelen van de vele vragen en dilemma’s die onze tijd oproept, daarover schrijft Nikolaas Sintobin. 

Klik hier voor vrijblijvend informatie en kennismaking van zijn website: 

https://www.gewijderuimte.org/

Zingevende  informatieve kanalen die met een vrij grote regelmaat verschijnen…

De Bezieling

Is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.
 

Klik hier voor vrijblijvend informatie en kennismaking : 

https://debezieling.nl

NieuwWij

Hoe ziet een samenleving eruit waarin alle Nederlanders zich thuis kunnen voelen, ongeacht hun verschil in afkomst en levensovertuiging? Welke ingrediënten horen in een ‘nieuw wij’ dat mensen met elkaar verbindt en onderlinge verschillen vruchtbaar maakt?

Op deze gratis site   https://www.nieuwwij.nl/over-nieuw-wij/  vindt u geen kant en klaar recept voor een Nieuw Wij, wel veel inspirerende ideeën, gesprekken, informatie en meningen over wat daarvoor nodig is. We vragen het aan mensen op straat, in buurten, aan jongeren…

MagaZijn

Ken je dat, je draai vinden? Wat zou het fijn zijn om altijd te weten hoe te draaien!
Om met de grote en kleine levensvragen te kunnen omgaan. Helaas bestaat de handleiding van het leven niet …
Instituten en systemen geven niet altijd helpende antwoorden. Dus lopen we allemaal wel eens verloren.
Als we er maar van leren … Met de jaren hebben wij alleszins veel bijgeleerd. We wisselden ervaringen uit, toetsten onze gedachten en boomden door over heikele kwesties.
We discussieerden, daagden elkaar uit, spraken over zin en onzin, over levenspijn en voldoening, …
Dat bracht ons op het volgende idee: als we alles wat we in ons leven als zinvol ervaren – grote en kleine zingevers, het maakt niet uit – nu eens verzamelen op een toegankelijke plek?
Dan hebben veel meer mensen er wat aan! Zo is MagaZijn er gekomen.

Klik hier voor vrijblijvend informatie en kennismaking mits een kleine jaarlijkse bijdrage:   https://magazijn.community/  

Kerknet – Vlaanderen

7 dagen op 7 kan je op Kerknet terecht voor nieuws over geloof en kerk in Vlaanderen en de wereld. Ook maatschappelijk nieuws met relevantie voor geloof en kerk vind je hier. 

Dagelijks of wekelijks het nieuws in je mailbox? 

Schrijf je in op de e-mailnieuwsbrief van Kerknet :  htpps://www.kerknet.be