Waar gebeurd…en laat U niet afschrikken!!!

Een vriendin van mij is van het slag mensen dat altijd opgewekt is en positief ofschoon zij blijkbaar met meer dan haar deel aan ellendige tegenslagen te maken heeft. Omdat zij het nu en dan eens treft, heeft zij enkele pittige verhalen te vertellen. Mijn voorkeur gaat naar het verhaal van die nacht toen ze wakker werd met twee politie officieren aan haar bed. Door een aantal vreemde omstandigheden, was de deur van haar huis tijdens de nacht wagenwijd open gelaten. Haar gebuur maakte zich zorgen over haar en haar familie en belde de politie. Die ging onmiddellijk naar het huis en doorzocht elke kamer voordat ze haar wekten en haar zegden dat alles in orde was (en alsjeblieft sluit je deur de volgende keer).  Ik denk dat ik een hartaanval had gekregen als ik midden in de nacht wakker was geworden met twee politie officieren aan mijn bed. God waakte die nacht blijkbaar over mijn vriendin door een bezorgde gebuur en de dienstvaardige inlevende politiemensen.

Soms stuurt de Onhoorbare en Onzienbare hulp terwijl wij niet eens beseffen dat we die nodig hebben. Dat doet er mij aan denken dat mijn gebeden soms verhoord worden nog voor ik ze heb uitgesproken.

Onlangs hoorde ik iemand spreken over “niet beantwoorde gebeden”, en het viel me te binnen dat terwijl we die vaak opmerken (of op zijn minst als onbeantwoord ervaren), wij soms geen oog hebben voor de “antwoorden waarvoor we niet gebeden hebben”. ( naar Cara Callbeck)

 

* Klik op  trappistenabdij van Orval   en U leest als metgezel de Nederlandstalig overweging uit de abdij van Orval van Zondag 12 maart 2017…

 

Bezinning op de overweging.

De tweede etappe van onze veertigdagentocht naar Pasen is een bergetappe.
Op de berg Thabor zien de apostelen Petrus, Jakobus en Johannes
Jezus plots voor hun ogen van gedaante veranderen.
Zij zien Jezus, en daarmee ook zichzelf,
ineens in een nieuw, in een ander perspectief.
Dat ‘zien’ – al is het maar even – moge ook u allen van harte gegund zijn,
want, om staande te blijven en Jezus achterna te gaan
is zo een ervaring, zeker een duwtje in de rug. 

 

Zondag 12 maart 2017

Venster van de Ziel

Mag ik je ogen toewensen
die de kleine dingen van de gewone dag zien
en in het licht zetten.

Mag ik je oren toewensen
die de nuances en de ondertonen
in het gesprek met anderen opnemen.

Mag ik je handen toewensen
die niet lang overleggen
of ze zullen helpen en goed zullen doen.

Licht dringt door het venster van de ziel
in ons binnenste en straalt terug in onze omgeving,
onderweg met medemensen.
Je mag zijn als een venster
waardoor Gods Liefde in de wereld schijnt.  ( Edith Stein )

 

Beste bezoeker….METGEZEL

graag bevelen wij jullie aan onze sympathie voor volgende persoonlijke initiatieven die zeer nauw aanleunen bij de doelstelling van de Metgezel in Zingeving in de komende periode….

 

1)MATTHÄUS PASSION EN JOHANNES PASSION VAN J .S. BACH
Zaterdag 1 en 8 april 2017, 14.00 tot 16.30 uur
Elim,
Schiphollaan 30, Tilburg

 

Twee muziekmiddagen

Zzaterdag 1 april: de Matthäus Passion, in het bijzonder de ‘kruisvorm’ die hierin te ontdekken valt; we laten ons verrassen door deze bijzondere opbouw;

Zaterdag 8 april: de Matthäus Passion en Johannes Passion: de verschillen tussen deze twee en waarom Bach deze verschillen zo heeft aangebracht. Deze middagen zijn los van elkaar te volgen.

Tijden: telkens van 14.00 tot (uiterlijk) 16.30 uur.

Kosten:  € 7,- per middag.

Begeleiding: Kees van Houten is vakmusicus, organist en oud-hoofdvakdocent orgel aan het Utrechts Conservatorium. Hij kreeg grote bekendheid als Bach-onderzoeker en is auteur van diverse boeken over Johann Sebastian Bach.

Als u zeker wilt zijn van een plaats, kunt u zich van tevoren aanmelden:  – telefonisch, 013 – 46 38 505  – via e-mail, stiltecentrum@elimgroep.nl  – via het formulier Aanmelden op www.elimgroep.nl Ook zonder aanmelding bent u van harte welkom!

 

2) Woensdag 5 april 2017
13.30 uur tot 17.00 uur

Conferentie ‘Semper Reformanda’: de kerk moet steeds veranderen

Gastsprekers zijn: dr. Gerard de Korte, bisschop van Den Bosch,

dr. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland en
dr. Ilonka Terlouw, predikant en bestuurslid van het Evangelisch Werkverband

Locatie: gebouw ‘De Schakel’ Oranjelaan 10, te Nijkerk (Gld.).

Meer info: Klik hier DE BEZIELING

 

3) Poster: Op weg naar geluk

Op de landkaart “Op weg naar geluk” staan alle ingrediënten voor een gelukkig leven. Stippel samen of alleen een route uit naar geluk. Reis langs de verschillende landen en verdiep je in de steden die je tegenkomt: slaap je genoeg? Neem je de tijd (voor perenijsjes)? Accepteer jij jezelf?

Om zelf over na te denken en met elkaar te bespreken.

Meer info: KLIK HIER Ministerie van Geluk, Welbevinden en Plezier

Een kleinschalig initiatief met grote waarde(n)

 

 

Het was goed hier te zijn, maar het is ook goed heen te gaan om elders “licht” te zijn en met velen te delen wat jou geraakt heeft in deze vastentijd.

Alle goeds in het heden bij elke nieuwe dag in deze maart maand 2017.

Iedere dag een nieuwe dag, anders dan gisteren. Wat wij vandaag beslissen, geeft nieuwe vorm aan ons leven. Nieuw is een kwaliteit die God aan ons leven geeft. Laat elke nieuwe ontmoeting een ontmoeting zijn die nog nooit eerder heeft plaatsgehad. Laten wij er dus ten volle van genieten en uitkijken naar de volgende!

Wij zijn er terug voor de wekelijkse inspiratie en de overweging uit de trappisten Abdij van Orval in het weekend van Zaterdag 18 maart / Zondag 19 maart 2017 …