Lezing Loslaten…en thuiskomen..

Loslaten en thuiskomen… Maandag 11 december 2017. Waar: De Voorhof, Kerkstraat 64, 5061 EK Oisterwijk. Inloop: vanaf 13.30 uur. Start lezing:14.00 uur. Toegang: 3 euro ( Koffie/thee bij ontvangst en bij pauze inbegrepen.)

Inhoud.

Loslaten en thuiskomen. Dat zijn thema’s waar iedere mens mee te maken krijgt. Iedereen staat soms voor de vraag: hoe laat ik mijn werk los, wanneer durf ik mijn hart te volgen, hoe weet ik dat ik de juiste keuze maak en waar kom ik thuis? Is er thuiskomen vóór het sterven? En wat moet er gebeuren voordat een mens thuis mag komen? Zoveel vragen in zoveel mogelijke gebeurtenissen in het alledaagse leven.

De werkgroep ‘Levenskunst voor wie goed oud wil worden’ van de Metgezel in Zingeving hebben twee deskundige gastsprekers uitgenodigd. Zij zullen ons als zoekende unieke mensen inzichten mee geven om de levenskunst te beoefenen om goed oud te worden.

Gastsprekers zijn:

Bisschop Gerard de Korte. In 2015 werd hij verkozen tot ‘Theoloog des vaderlands‘. Sinds 2016 het bisdom Groningen losgelaten om in mei 2016 thuis te komen in het Brabantse bisdom Den Bosch.

(Facultatief: Zeer recent met Leo Fijen een boek geschreven met dezelfde titel als het thema. Een aanrader voor de bezoekers aan de lezing.)

Mevr. Liesbeth Lautenschutz-van Heiningen

Liesbeth is weduwe, moeder van 2 zonen en oma van een kleinzoon en sedert 15 maanden in vroegpensioen.  Liesbeth was 35 jaar werkzaam in het welzijnswerk, waarvan de laatste 14 jaar in Oisterwijk als medewerkster van ContourdeTwern.

Voor een uitgebreide samenvatting van het boek “Loslaten en thuiskomen” verwijzen we graag naar een beschouwing van Lodewijk Born.
Klik Hier