Het L(l)icht is in aantocht..

 

Alleen als je innerlijk stil bent, heb je toegang tot het rijk van de stilte waar stenen, planten en dieren verblijven.

Alleen als je luidruchtig verstand ophoud met praten, kun je op een heel diep niveau in contact komen met de Natuur en het gevoel van scheiding dat door te veel denken ontstaat achter je laten.

Denken is een stadium in de evolutie van het leven. De natuur bestaat in een onschuldige innerlijke stilte die vooraf gaat aan de opkomst van het denken. De boom, de bloem, de vogel, de steen zijn zich niet bewust van hun eigen schoonheid en heiligheid. Als mensen stil worden, laten ze het denken achter zich. Er is een extra dimensie van weten, bewustzijn in de stilte die het denken te boven gaat.

De natuur kan je naar de Stilte brengen. Dat is het geschenk van de natuur aan jou. Als je waarneemt en je bij de natuur aansluit in het veld van de Stilte, wordt dat veld doordrongen van je bewustzijn. Dat is jouw geschenk aan de natuur.

Door jou wordt de natuur zich bewust van zichzelf. De Natuur wacht als het ware al miljoenen jaren op jou. ( bewerkt uit: DE STILTE SPREEK )

( Eckhart Tolle, geboren als Ulrich Tölle ( Lunen (D) ,1948 ) is een Duitse leraar en auteur op het gebied van spiritualiteit. Tolle heeft reeds diverse spirituele boeken)

 

Zaterdag 21 december 2013 wordt de kortste dag van dit kalenderjaar. De astronomische winter begint op die dag om 18.11 uur. Op de donkere dagen vóór Kerstmis wordt het laat licht en vroeg donker. Daarna gaan de dagen lengen, al is daar ‘s ochtends weinig van te merken. Voorlopig wordt het zelfs nog steeds iets later licht. De winst in daglengte wordt vooralsnog alleen aan het eind van de dag behaald. Met de Kerst gaat de zon vier minuten later onder dan bij het begin van de winter. Half januari 2014  is het ‘s middags een half uur langer licht. Pas op 4 februari 2014 duurt ook de ochtend weer een half uur langer dan op de kortste dag.