Deelname aan onze bezinningsdagen…WAAROM?

Jammer.. jammer…!!! Er zijn maar 12 gelukkige deelnemers die meekunnen – en meer dan 12 hebben zich aangemeld – voor onze volle driedaagse bezinning in de abdij van Postel van 28 april t/m 30 april a.s.

Met het thema ‘Op de rotonde van de levenskunst’ bieden wij aspecten van de levenskunst aan. Geluk betekent: in harmonie met jezelf zijn, dankbaar voor je leven zijn. Geluk beleven heeft te maken met een innerlijke houding en een houding van verzoening met jezelf. Deze houdingen kun je leren, je kunt je erin oefenen. Dat vraagt wel dat ik alle illusies opgeef die ik over mezelf heb gemaakt…. We moeten leren aanvaarden wie wij zijn en hoe het leven is. Aanvaarden van datgene wat wij op onze weg steeds opnieuw tegenkomen en dat ons zelfbeeld en ons Godsbeeld in de war brengt.

Meerdere malen horen wij als metgezel zeggen: waarom deelnemen…?

‘Ga je nu mee naar een eenzame plaats om alleen te zijn en een tijdje uit te rusten.’

Wanneer je bezinningsdagen gaat volgen in een of andere abdij, dan liggen – bij wijze van welkom – zeer dikwijls deze woorden op je te wachten op je kamer. Abdijen zijn dan ook plekken waar je zowel lichamelijk als geestelijk eens goed tot rust kan komen. En ook al ben je beslist niet de enige gast, en zijn er de monniken/monialen , in een abdij ga je de stilte in. Dat is niet alleen zalig, maar ook af en toe noodzakelijk in het dagelijks beoefenen van de levenskunst.

Verder weinig of geen verstrooiingen, geen lawaai, gezellig geklets, tv, pc…. Voor wie innerlijk echt op reis gaat kan dat best confronterend zijn. Wat jezelf betreft: het is goed om naar jezelf te kijken, je binnenkant, je zonnige maar ook je duistere kantjes, je verslavingen, je maskers of je neigingen daartoe, enz…

De Onzichtbare die kijkt ook met je mee. Meer nog: de Stilte doet je kijken. In de stilte leert je in confrontatie te gaan met je binnenkant. De Stilte laat je daarbij niet alleen, maar doet dat samen met jou. En de mogelijke pijn die je daarbij voelt vervult Hij/Zij  met zijn/haar  barmhartigheid, wachtend tot jij je hart geeft aan de Stilte opdat de Onhoorbare  je duistere kantjes kan ombuigen naar zijn Gods licht.

Als je in de mogelijkheid bent, overweeg eens mee te doen…en wacht niet langer om U aan te melden en in te schrijven aan onze bezinningsdagen..

Met het thema : Zomer-Zon-reis naar je ziel bieden wij een vijfdaagse aan in het uiterste stille hartje van Gent. Daar kan u volop genieten van de rust in tuin en stilte en de ruime verzorgde gastvrijheid van Rustpunt in het karmelietenklooster. ( Zie foto) Even weg naar een andere omgeving en aandacht voor nieuwe (in) zichten en ontmoetingen rondom de zoektocht-reis naar je ziel.

Vanaf maandagmorgen 3 juli t.e.m. vrijdagnamiddag 7 juli 2017 en dit aan een democratische betaalbare prijs. Mits het betalen van extra kosten is aankomen op zondag/of een dag langer blijven op zaterdag ook mogelijk. Zoals in het verleden is iedere deelnemer aan de vijfdaagse vrij om mee te participeren aan een kort namiddag- programma met drie interessante uitstapjes in hartje Gent. De leerrijke inzichten van de voormiddag even laten rusten en combineren met het aangename. Het is toch vakantie…!!!

Meer info, belangstelling, interesse en aanmelden voor de vijfdaagse in Gent:  KLIK HIER

Noteer tevens in Uw agenda en bij interesse meld jou vlug aan:

Reeds voor de 7de maal:  Thema: “Vanuit de wonde samen op weg naar verwondering.”

Een driedaagse in de abdij van Postel.
Wanneer: Vrijdagmorgen  3 november t/m zondagnamiddag  5 november 2017
Kosten: 170 Euro ( alles inbegrepen)

Elk mensenleven kent wonden die geheeld willen worden. Door een spirituele benadering van deze wonden kunnen zij een bron gaan vormen om opnieuw uit te groeien tot verwondering vanuit een persoonlijke veerkracht.

Daarbij zijn mededogen en overgave bijzondere aandachtspunten. We gaan gedurende deze 3 dagen intensief met elkaar aan de slag met diverse werkvormen en interactieve dialoog-uitwisseling.

Naast de uitwisseling besteden we aandacht aan stilte en meditatie om te komen tot dat wat wezenlijk is, tot de kern van ons Zijn. We participeren ook gedeeltelijk aan het getijdengebed van de monniken.

In het hart van de stilte gebeuren de grote dingen en worden de geheimen van het leven fluisterend hoorbaar. Het geluid van de stilte leidt naar werkelijke vrede en vreugde in ons leven, een weg van innerlijke bevrijding die doorwerkt in ons dagelijks bestaan.

WELKOM.