Rouwarbeid: je kunt hoogstens een verlies verweven en verder leven!

Maandag 18 maart l.l. was de theaterzaal Tiliander/Oisterwijk te klein voor een boeiende avondlezing in een gezamenlijk initiatief van Metgezel in Zingeving, ContourdeTwern en de gemeente Oisterwijk. Gastspreker was niemand minder dan mijn leermeester Prof. Dr. Manu Keirse onder het thema: VINGERAFDRUK VAN VERDRIET.

” Vingerafdruk van verdriet ” is de titel van een klein boekje dat op menig nachttafeltjes ligt en dat je gemakkelijk kan geven aan iedereen die een kind, een broer of een zus, de partner, een ouder, een vriend of een droom verliest. Het is niet alleen geschreven voor hen die het zelf moeilijk hebben, maar ook voor familieleden, vrienden en collega’s van wie ze steun verwachten op hun moeilijke reis naar hernieuwd leven. Het is geen boekje over dood. Het is een boekje over leven, over het emotionele leven van iemand die wordt geconfronteerd met het verlies van een dierbaar iemand.

In 2018 zijn er twee lotgenotengroepen rouwende doorgaan met het maximale aantal van 8 deelnemers. Dit jaar is de huidige voorjaarsgroep bijna afgesloten en loopt nog het nieuwe initiatief: “Lotgenoten groep voor ouders met een overleden kind.”  

Door meerdere deelnemers aan de lotgenotengroep werd ik onlangs benaderd voor een zeer goed artikel verschenen in De Volkskrant van 22 mei l.l.

En dat het een goed artikel is daar twijfel ik als contextueel rouwtherapeut niet aan. Het is een goed zeer uitgebreid artikel .

Mijn erkentelijkheid en waardering voor Dhr. Oscar van Gelderen voor de sterke aandachtspunten die hij weergeeft wat er in rouwende omgaat en hoe zij en of hij er met rouw-dialoog in geleidelijkheid weer aan de slag kan gaan.

De dialoog staat voorop in de rouwarbeid en in alle begeleidende contacten met rouwende is dit ook de rode draad bij elke ontmoeting die ik organiseer.

Bij interesse om het volledige artikel rustig te lezen: KLIK HIER  

Het artikel wordt afgesloten met kwalitatieve goede en nuttige boekentips met betrekking tot en met rouwarbeid.

Bij belangstelling en interesse om aan te sluiten bij de najaarslotgenotengroep 2019 in Oisterwijk die start op DINSDAG 22 OKTOBER e.k. : KLIK HIER

Jan Daem.