Terugblik ‘Op de Rotonde van de Levenskunst’ in Postel

Afgelopen mei waren we met een groep van 13 personen te gast bij de Norbertijnen in Postel voor het 3-daagse bezinningsweekend ‘Op de Rotonde van de Levenskunst’. Onderstaand kun je meelezen met enkele impressies van de verschillende deelnemers.

 

  • Deugddoende. Zeker één keer per jaar zo’n bezinning volgen.
  • Ik vond het een grote vreugde om in deze abdij met deze groep samen te zijn. De groep was open, respectvol en veilig waardoor alles mogelijk was om te zeggen. Het volgen van het dagritme van de paters met de H.Mis was een mooie kans om echt in het abdijleven in te kijken.
  • Als een verrijking, verstilling, verbonden voelen met gelijkgestemde zielen. Begrepen worden. Je kunnen uiten in een veilige omgeving.
  • Een positieve ervaring met name de openheid van de deelnemers om met elkaar in gesprek te gaan heeft veel indruk op mij gemaakt. Het gevoel tijd te kort te komen is daarvan een bevestiging. Elk thema gesprek bracht iets nieuws en dat was zeer bijzonder.
  • Ik denk dat het gevoel dat ik ervaren heb op een ander over te brengen een lastige klus is. Waar ik bij de inschrijving ‘vreesde’ voor het godsdienstige gedeelte zie ik nu dat dit onderdeel juist een verrijking is. Alleen als geïnteresseerde oprecht aandacht hebben, ga ik een poging wagen mijn ervaring te delen. Het is voor mij een mooi stukje van mijn eigen groei om te koesteren.
  • Ik vertel ze, dat ik een keuze gemaakt heb om een pas op de plaats te maken. Ik wilde mijn eigen ”ik” doorgronden/vinden. Dit kon ik niet alleen en heb hierbij hulp gezocht maar mooier nog ’gewoon gevonden’.
  • Inhoud heel goed, niets op aan te merken. Maar wat ik vooral waardeer van jullie beiden is: De gedrevenheid waarmee de inhoud aan ons werd aangeboden. De Aandacht waarmee geluisterd werd en de aandacht in de attenties.
  • Ook de werkvormen met name de persoonlijke contacten voegden zeker veel toe aan de driedaagse. Dat laatste vind ik belangrijk voor de groei als groep. De begeleiding is uitnodigend en actief.

Uit alle evaluaties bleek dat de deelnemers zeer tevreden waren en het weekend waardeerden met een algemeen eindcijfer van 8,9.
Voor nog andere reacties van deelnemers zie Archief Abdijdagen.