Week van de Dialoog

Om alvast te noteren in je agenda. Van zaterdag 8 november t/m zaterdag 15 november 2014 worden wederom onder de vlag van de landelijke  Week van de Dialoog in Nederland op verschillende locaties in de gemeente Oisterwijk dialoogtafels georganiseerd. Het thema voor dit jaar is GELUK.  Vanaf september vind je op onze website alle praktische informatie.

Wat is een Geluksdialoog?

In een prettige omgeving onder begeleiding van een getrainde gespreksleider ga je in gesprek over persoonlijke momenten van geluk met behulp van een vier stappen methodiek:

•             Kennismaken

•             Ervaringen delen

•             Dromen

•            Zelf in actie komen.

Wat doet een dialoog?

Dialoog geeft je tijd, laat je magische momenten beleven, biedt ruimte en veiligheid om je verhaal te delen, verkleint de afstand tussen mensen, creëert begrip, tolerantie en legt nieuwe verbindingen tussen de deelnemers. Je mag luisteren en er wordt naar je geluisterd.

Enkele reacties:

“….Vooraf was ik sceptisch over deze gelukstafel. Geluk is toch iets dat voor iedereen anders is?! Straks gaat iemand mij nog zeggen hoe ik gelukkig word. Maar tijdens het dialoog werd ik steeds enthousiaster. Ik kreeg het er warm van……” Michiel

“….Het andere in de ander oprecht onderzoeken, tijd waarin jij en ik eigen gedachtes, ideeën, bevindingen etc. kunnen uitdiepen, in plaats van stiekem je aannames te verifiëren…”. Simone